Loviisan Satama Oy

Loviisan Satama Oy on Helsingin Satama Oy:n (60 %) ja Loviisan kaupungin (40 %) omistama yhtiö.

Yhtiömuotoinen toiminta alkoi 1.9.2014.

Satama oli Loviisan kaupungin kokonaan omistama tytäryhtiö, kunnes Helsingin Satama Oy hankki siitä 60 % osake-enemmistön vuoden 2017 alussa. Loviisa sai lisää resursseja toimintansa kehittämiseen ja Helsingin Satama mahdollisuuden laajentaa toimintaansa matkustaja- ja suuryksikköliikenteen ulkopuolelle. Järjestely vahvistaa Loviisan sataman asemaa ja mahdollistaa entistä paremmin asiakkaiden monipuolisiin kuljetustarpeisiin vastaamisen.

Ketterä ja ammattitaitoinen satama

Loviisan satama on teollisuuden lasteille erikoistunut palvelukeskus, ns. täyden palvelun satama, jossa jokaisen asiakkaan tarpeet huomioidaan yksilöllisesti. Arvojamme ovat vastuullisuus, yhteistyö ja tuloksellisuus. Luomme mahdollisuudet joustavalle, vastuulliselle ja tulokselliselle satamatoiminnalle.

Olemme pieni satama ja tavaraliikenteen keskittymä Helsingin kainalossa, lyhyen etäisyyden päässä kulutusalueesta ja Etelä-Suomen vientiteollisuudesta.

Loviisasta on hyvät tie- ja rautatieyhteydet kaikkialle Suomeen. Toimimme asiakkaan jakelukeskuksena maaliikenteessä ja rannikkovesiliikenteessä jakelun solmukohtana. Olemme lyhyen satamaväylän päässä Suomenlahden laivaliikenneväylistä, joten alukset säästävät aikaa ja kustannuksia muun muassa luotsausmaksuissa.

Loviisan satama sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien päässä:

• 7 minuuttia moottoritieltä E18
• Vain rahtiliikenteelle varattu junaraide suoraan Lahdesta pääradan varrelta.
• Lyhyt ja syvä meriväylä, syväys 9,5 m

Katso video Helsingin ja Loviisan satamista:

Lataa satamakartta PDF:nä ›